Κρηνίδες, Καβάλα, 64003

Γκαραζόπορτες – Η σωστή επιλογή για τον χώρο σας

Ενώ παλιότερα οι γκαραζόπορτες χρησιμοποιούνταν για άνεση και ομορφιά, στις μέρες μας, παίζουν σημαντικό ρόλο και στην ασφάλεια του χώρου. Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον απαραίτητες για το γκαράζ ενός σπιτιού, κατά πόσο μάλιστα για μια επιχείρηση που διαθέτει ένα μικρό ή μεγάλο στόλο από οχήματα. Εκτός από την ασφάλεια της ιδιοκτησίας μας από τους επίδοξους κλέφτες, προσφέρουν και προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως την βροχή και τον ήλιο.

Για να επιλέξουμε την κατάλληλη γκαραζόπορτα για το σπίτι και το όχημά σας, πρέπει να εξετάσουμε πολλούς παράγοντες. Από τι υλικό να είναι κατασκευασμένη; Τι χρώμα; Ποια η λειτουργικότητά της; Ηλεκτρικές ή χειροκίνητες; Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά για το τι είδος να διαλέξετε. Θα βρείτε Μονοκόμματες Γκαραζόπορτες, Πολύσπαστες Γκαραζόπορτες αλλά και Συρόμενες Γκαραζόπορτες, που η κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηρίστηκα.

Παρακάτω θα αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι χρήσιμες οι γκαραζόπορτες, αλλά θα ρίξουμε και μια ματιά στα είδη που υπάρχουν.

Σωστή επιλογή γκαραζόπορτας

γκαραζόπορτες

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι γκαραζόπορτες χρησιμεύουν σε πολλά πράγματα. Για να καταλήξουμε στην κατάλληλη γκαραζόπορτα που αντίστοιχη στον χώρο και τις ανάγκες μας λάβετε υπόψιν και τα παρακάτω.

Λειτουργικότητα

Πρώτα πρώτα θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η χρήση της έτσι ώστε να καταλήξουμε και από τι υλικά θα είναι κατασκευασμένη. Η γκαραζόπορτα θα πρέπει να μας παρέχουν μια άνετη είσοδο και έξοδο. Για αυτό και πρέπει να λειτουργεί σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, χωρίς να μας δημιουργεί κάποιο έξτρα πρόβλημα.

Ασφάλεια

Στις μέρες μας ο βασικότερος λόγος για την τοποθέτηση μια γκαραζόπορτας είναι για την ασφάλεια τόσο του γκαράζ μας όσο και αυτών που την χρησιμοποιούν. Με τις ηλεκτρικές γκαραζόπορτες και τις νέες τεχνολογίες πετυχαίνετε η αυτόματη ασφάλιση της πόρτας, σε αντίθεση με τις χειροκίνητες που θα πρέπει να ασφαλιστούν από εμάς. Επιπλέον η χρήση αισθητήρων μας παρέχουν ασφάλεια, σταματώντας την λειτουργία τους μόλις αντιληφθούν κάποιο εμπόριο.  Δώστε μεγάλη προσοχή στο κομμάτι ασφάλεια, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αισθητική

Μια όμορφη γκαραζόπορτα δίνει ένα άλλο αέρα στον χώρο. Τον χαρακτηρίζει και του δίνει στυλ. Και φυσικά θα πρέπει το σχέδιό της, τα χρώματά της να είναι σε πλήρης αρμονία με τον φυσικό χώρο της αυλής, επηρεάζοντας έτσι θετικά την αισθητική του σπιτιού.

Αντοχή

Με την έκθεσή της στις εξωτερικές συνθήκες το βασικό μειονέκτημά τους είναι η σκουριά η οποία μπορεί να μας καταστρέψει όχι μόνο τον μηχανισμό, αλλά και ολόκληρη την γκαραζόπορτα. Για αυτό είναι σημαντικό, οι γκαραζόπορτες να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά υλικά, στις καιρικές συνθήκες. Καθώς επίσης και από υλικά αντοχής για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μας.

Άνεση / Τεχνολογία

Με την ανάπτυξη της τεχνολογία στην γκαραζόπορτα μας προσφέρονται και επιπλέον διευκολύνσεις. Με τους αυτόματους μηχανισμούς μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο της γκαραζόπορτας μέσα από το αυτοκίνητό μας. Με την χρήση του τηλεχειριστηρίου ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του γκαράζ, αποφεύγοντας έτσι να βγαίνουν έξω από το αμάξι, κάθε φορά που θέλουμε να μπούμε ή να βγούμε από το γκαράζ.,

Είδη γκαραζόπορτας

Έχοντα λοιπόν υπόψιν μας τα παραπάνω χαρακτηριστικά που επηρεάζουν την επιλογή μια γκαραζόπορτας, πάμε να δούμε τώρα και ποια είδη γκαραζόπορτας υπάρχουν και ποια από αυτές ταιριάζουν για τον δικό σας χώρο.

Μονοκόμματες Γκαραζόπορτες

garage-door

Οι μονοκόμματες γκαραζόπορτες είναι μια ιδανική λύση για το γκαράζ σας. Είναι πόρτες οροφής, χρησιμοποιούνται περισσότερα σε κλειστά γκαράζ και γίνονται ακόμα πιο πρακτικές όταν προτιμήσετε ηλεκτρική γκαραζόπορτα και όχι χειροκίνητη.

Οι μονοκόμματες γκαραζόπορτες αποτελούνται από ένα ενιαίο κομμάτι πόρτας, η οποία ανοίγει προς τα έξω και αναρτώνται στην οροφή όπου και ασφαλίζει. Είναι ένα αξιόπιστος τύπος γκαραζόπορτας και ανθεκτικός αφού αποτελείται από ελάχιστα κινητά μέρη που καθιστούν εύκολο το ανοιγοκλείσιμό της. Στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας τοποθετείται κατά μήκος ειδικό, εύκαμπτο λάστιχο στεγανοποίησης προς αποφυγή εισόδου των νερών της βροχής. Εκτός από τις ανέσεις

Με τις μονοκόμματες γκαραζόπορτες μπορούμε να πετύχουμε και ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα με τις πολλές επιλογές σε υλικά και σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι ομαλές και έχουν αθόρυβη λειτουργία.

Μεγάλη προσοχή όμως θα πρέπει να δώσουμε για την αντοχή της. Στις μονοκόμματες γκαραζόπορτες, τα μηχανικά τους μέρη, κυρίως τα ελατήρια, έχουν συγκεκριμένο όριο ζωής. Αυτό σημαίνει ότι, αναλόγως του πόσα ανοιγοκλεισίματα ανά ημέρα κάνει η πόρτα, θα έρθει κάποια στιγμή που θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Πολύσπαστες γκαραζόπορτες

αυτόματο άνοιγμα πόρτας

Οι πολύσπαστες γκαραζόπορτες ανοίγουν κατακόρυφα προς τα πάνω και αναρτώνται από την οροφή για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου. Σε αντίθεση με τις μονοκόμματες, οι πολύσπαστες γκαραζόπορτες αποτελούνται από οριζόντια πάνελς συνδεδεμένα μεταξύ τους. Έτσι κατά άνοιγμά τους το κάθε πάνελ μπαίνει διαδοχικά στην οροφή του γκαράζ με αποτέλεσμα να εξοικονομείται χώρο στο εξωτερικό του γκαράζ.

Οι πολύσπαστες γκαραζόπορτες μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε άνοιγμα γκαράζ και προσφέρουν μεγαλύτερο πλάτος διέλευσης. Επιπλέον διαθέτουν τέλεια μόνωση χάρη στα μόνιμα ελαστικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες λάστιχα στεγανοποίησης στις τέσσερις πλευρές.

Τέτοιου είδους γκαραζόπορτες αποτελούν ιδανική λύση για κατοικίες καθώς η αντοχή τους στο χρόνο είναι μοναδική, συνδυάζει όμορφη εμφάνιση, ομαλή και αθόρυβη λειτουργία, ασφάλεια κατά τη χρήση και καλή εκμετάλλευση χώρου.

Συρόμενες γκαραζόπορτες

συρόμενη πόρτα

Η πόρτα της αυλής είναι η πρώτη εντύπωση μιας κατοικίας. Μια όμορφη πόρτα δίνει ξεχωριστό στυλ σε κάθε σπίτι. Οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι μία πιο μοντέρνα εκδοχή της αυλόπορτας και διευκολύνει οικίες και επαγγελματικούς χώρους που έχουν περιορισμένο ελεύθερο χώρο για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Κινούνται κατά μήκος μιας οριζόντιας ράγας, παράλληλα με την περίφραξη και είναι πολύ απλές στο χειρισμό τους.

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να εξοπλιστούν με μηχανισμούς και εξαρτήματα για τον πλήρη απομακρυσμένο έλεγχό τους. Γλιτώστε χρόνο και κόπο κυρίως από το να ανοίγετε την συρόμενη πόρτα σας με τα χέρια σας και αποκτήστε ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας καθώς οι συρόμενες γκαραζόπορτες έχουν λειτουργία για να μην ανοίγουν από κάποιον που δεν διαθέτει το τηλεχειριστήριο.

Ηλεκτρικές γκαραζόπορτες

μηχανισμός συρόμενης πόρτας

Σαν ηλεκτρικές εννοούμε εκείνες που η κίνησή της γίνεται αυτόματα. Κάθε είδος γκαραζόπορτας γίνεται ηλεκτρική. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση ενός ειδικού μοτέρ που ενσωματώνεται στην γκαραζόπορτα και με ένα τηλεχειριστήριο. Και μπορεί αυτό να μας επιβαρύνει με ένα επιπλέον κόστος, αλλά όχι και τόσο μεγάλο, αφού αναλογιστείτε ότι θα γλιτώσετε κόπο και χρόνο από το να μπαινοβγαίνετε από το αμάξι κάθε φορά που θέλετε να μπείτε ή να βγείτε από το γκαράζ.

Με όλα τα παραπάνω βλέπουμε λοιπόν ότι η γκαραζόπορτα μπορεί να προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε! Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να ξεδιαλύνετε τις σκέψεις σας, για να σχεδιάζεται την επόμενη γκαραζόπορτά σας.

Στην SEMLIKOS GARAGE DOORS προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα από πολύσπαστες γκαραζόπορτες, μονοκόμματες γκαραζόπορτες, συρόμενες γκαραζόπορτες σε πολλά σχέδια και χρώματα για να καλύψουμε όλες σας τις ανάγκες.

Διαθέτουμε ένα άρτια εκπαιδευμένο συνεργείο από τεχνικού εγκαταστάσεων γκαραζόπορτας και μπορούμε να σας προσφέρουμε λύσεις για την κατάλληλη γκαραζόπορτα του σπιτιού σας ή επαγγελματικού σας χώρου.

Αν παρόλα αυτά έχετε απορίες ή θέλετε και την βοήθεια ενός ειδικού σε γκαραζόπορτες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο  Σταθερό : 2510517150 Κινητό : 6981218150 ή στείλτε μας e-mail [email protected] . για μια πιο άμεση επικοινωνία, βρείτε μας στο Facebook.